El poble

La Canya és un nucli de població dins la comarca de la Garrotxa repartit entre els municipis de la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts (dins del terme municipal d’Olot també hi trobem la capella d’Esperança i una zona industrial que té el nom del poble). El 2013 tenia 1.295 habitants, 733 a Sant Joan i 562 a la Vall de Bianya, on és el nucli més habitat. La part de la Vall de Bianya forma un enclavament dins el terme municipal de Sant Joan les Fonts.

És a 360 metres d’altitud, al peu del volcà de la Canya i vora el Fluvià, al nord d’Olot, ciutat amb la qual està gairebé unit al llarg de la carretera C-26, que comunica la Canya també amb l’Hostalnou de Bianya i Ripoll. També té comunicació per carretera local (GI-522) amb Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca.

Actualment, la Canya es divideix en tres barris: la Canya de Dalt, la Canya de Baix i la Roureda. La Canya de Baix forma part de Sant Joan les Fonts, mentre que la Canya de Dalt és la part de la Vall de Bianya. La Roureda és una zona residencial més nova al terme municipal de Sant Joan les Fonts.

Font: Wikipedia

Podeu consultar l’apartat pregons per veure un punt de vista diferent del poble.